Schilderen is mijn passie. Ik ben autodidact en met mijn opleiding aan de portretschool Amsterdam gespecialiseerd in portretten in een realisitische stijl. Ik sta open voor alle soorten opdrachten en denk graag mee als iemand een speciale wens heeft of het nog niet helemaal weet. In de portfolio staan voorbeelden van werken.

Een schilderij, en zeker een portret, koop je meestal voor het leven. Dat maakt dat ik elke opdracht met de grootste zorg uitvoer, helemaal op maat.

Werkwijze

Voordat ik met een portretopdracht voor iemand aan de slag ga is het prettig om even kennis te maken. Je ziet specifieke kenmerken van de betreffende persoon in uitstraling, beweging en houding en hoort waar hij of zij waarde aan hecht. Soms is een thuisbezoek ook handig om de woonsituatie te leren kennen en de wand te zien waarop het schilderij gaat komen. Op deze manier kan ik persoonlijke aspecten in het portret of in de achtergrond verwerken. Deze details maken het werk bijzonder.

Het is natuurlijk ook mogelijk om met een goede foto te werken, bijvoorbeeld wanneer het om een cadeau gaat.

Het maken van een portret neemt ongeveer 6 weken in beslag.
De prijs is op aanvraag.

Materialen

Ik schilder voornamelijk met olieverf. Dat kan op linnen doek zijn, maar ook op andere stoffen of verrassende materialen, zoals steigerhout.

Kleurenpalet